دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶

نیم نگاهی به فیلم سینمایی «آبستن»؛

یک «تله تئاتر» بی‌سر و ته که سعی دارد با قدم زدن در «ژانر فلاکت» مورد توجه قرار گیرد!

فیلم سینمایی «آبستن»

سینماپرس: فیلم سینمایی «آبستن» یک «سکانس پلان طولانی» است که منجر به تولید یک اثر منسجم و سینمایی متفاوت نشده است؛ بلکه مخاطب خود را با یک  «تله تئاتر» ضعیف مواجه می‌سازد.

فاطمه سادات ناظمی/ فیلم سینمایی «آبستن» یک «سکانس پلان طولانی» و البته فاقد رویکردی دراماتیک و زبان داستان‌گویی استاندارد سینمایی است. اثری که وجه کیفی فیلم‌برداری و استفاده از تکنیک سکانس -پلان هرچند ممکن است مورد توجه واقع شود ولی منجر به تولید یک اثر منسجم و سینمایی متفاوت نشده است؛ بلکه مخاطب خود را با یک «تله تئاتر» ضعیف مواجه می‌سازد. اثری که می‌توان آن را در فهرست آثار ضعیف و فیلم‌های پراکنده و آشفته این دوره از «جشنواره ملی فیلم فجر» مورد دسته‌بندی قرار داد. اثری به وضوح ناتوان در خلق داستان است و سعی دارد تا خود را در «ژانر فلاکت» تعریف سازد و از این جهت کاراکترهای خود را با فهرستی بلندبالا از سیاهی و بدبختی اجتماعی ترسیم می‌نماید و این در حالی است که اصرار اثر برای سیاسی شدن و مواجهه با حاکمیت موجب شده تا حقنه این فهرست در صورت وضعیت این کاراکترها، ایشان را به صورتی کاریکاتوری جلوه دهد. اثری که بر خلاف «قوانین جشنواره فیلم فجر» نخستین نمایش خود را در جشنواره‌های خارجی انجام داده و پس از یک دوره جهان‌گردی و حضور در چند جشنواره بین‌المللی، حالا در «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» مورد پذیرش قرار گرفته است. خلاف قانونی که می‌توانست با تدبیر دبیر جشنواره و نمایش این اثر در «بخش خارج از مسابقه» یا همان «بخش نمایش‌های ویژه» صورت نپذیرد؛ اما متولیان برگزاری این دوره از جشنواره ترجیح دادند تا این عملکرد را توجیه نموده و مدعی شوند که «جشنواره فیلم فجر» اساسا یک «جشنواره ملی» است و این قواعد به آن تعلق نمی‌گیرد!


یک «تله تئاتر» بی‌سر و ته که سعی دارد با قدم زدن در «ژانر فلاکت» مورد توجه قرار گیرد!


شایان ذکر است که فیلم سینمایی «آبستن» به کارگردانی مشترک «مصطفی» و «محمد تنابنده» و تهیه‌کنندگی «جلال تیموری» چهارمین اثری بود که در روز یکشنبه ۱۴ بهمن، به عنوان سومین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته شد. اثری به نویسندگی «محمد تنابنده» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و عباس غزالی، سوگل خلیق، توماج دانش بهزادی، رها خدایاری، مجتبی شفیعی، تیما تقی‌زاده، عماد درویش و ملیسا چوپانی ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل می‌دادند.

همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «آبستن» عبارتند از: مجری طرح: علیرضا نظارات، مدیر فیلمبرداری: عاطف امیری، مدیر صدابرداری: امیر عاشق حسینی، موسیقی: فردین خلعتبری، طراح گریم: محمود دهقانی، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: وحید عبدالمجیدی، مشاور روانشناس فیلمنامه: دکتر رضا علی طرخان، طراح صحنه و لباس: سعید هنرمند، منشی صحنه: رعنا بهرخ، صداگذاری: آرش قاسمی، اصلاح رنگ و نور: فربد جلالی، مدیر تولید: امیر عزت‌زاده، مدیر امور پس از تولید: پیمان شاه‌محمدی و عکاس: پوریا نوری.


یک «تله تئاتر» بی‌سر و ته که سعی دارد با قدم زدن در «ژانر فلاکت» مورد توجه قرار گیرد!


ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.